Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Institutul Naţional de Cercetări Economice marchează 75 de la fondare

18 oct. 2021,, 18:15   Societate
2009

Institutul Naţional de Cercetări Economice marchează 75 de la fondare. Cu prilejul aniversar, INCE a organizat, la 15-16 octombrie 2021, Conferinţa Internaţională Ştiinţifico-Practică „Creșterea economică în condițiile globalizării”, ediţia a XV-a.

Evenimentul științific internațional s-a desfășurat în format mixt și a reunit notorietăți ale domeniului socio-economic, cercetători din cadrul institutelor și centrelor de cercetare, precum și experți din 17 țări, inclusiv România, Ucraina, Belarus, Rusia, Ungaria, Polonia, Italia, Austria, Marea Britanie, Serbia, Turcia, Kârghistan, Thailanda, India și SUA.

În deschiderea forului științific, directorul INCE, m.c. Alexandru Stratan a menționat că amploarea evenimentului dedicat aniversării face echipa pe care o conduce cu onoare să fie pătrunsă de un sentiment de mândrie, patriotism și recunoștință față de parcursul Institutului.

Directorul Stratan a subliniat că marcarea celor 75 de ani de existență în spațiul de cercetare al Republicii Moldova, este o ocazie specială de a aduce un omagiu fondatorilor INCE, dar și pentru a transmite felicitări cercetătorilor care fac imagine bună instituției.

Cu ocazia aniversară este lansată Monografia Aniversară ,,Institutului Național de Cercetări Economice – 75 de ani de performanță științifică în slujba societății”.


0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав