COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Institutul Diplomatic al MAEIE și-a început activitatea (FOTO)

Institutul Diplomatic al MAEIE și-a început activitatea (FOTO)

Misiunea de bază a Institutul Diplomatic Național este de a asigura cu cadre de o înaltă pregătire atît serviciul diplomatic, cît şi alte autorităţi ale administraţiei publice centrale, care vor promova la un nivel profesionist interesele naționale ale Republicii Moldova în relațiile cu partenerii de dezvoltare, în cadrul forumurilor internaţionale specializate etc.

Declarația a fost făcută de Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, în cadrul ceremoniei de lansare a primului curs de studii a Institutului Diplomatic.

Ministrul Tudor Ulianovschi a menționat că necesitatea deschiderii unei asemenea instituții de pregătire a cadrelor diplomatice este dictată atît de evoluțiile geopolitice din lume și regiune, cît și din perspectiva promovării de către autoritățile Republicii Moldova a unei politici externe pro-active în diferite regiuni, organizații internaționale, dezvoltarea parteneriatelor active cu diferite state ale lumii.


Cursurile îşi propun, de asemenea, perfecționarea capacităţilor analitice și de expertiză a noii generaţii de diplomaţi moldoveni. Programul de instruire se va desfăşura în perioada 4 martie-3 aprilie 2019. Institutul Diplomatic pe lîngă MAEIE a fost creat în caza Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova din 11 iulie 2018 și activează în baza Regulamentului instituției, aprobat de executiv.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load