COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Institutul de Cercetări pentru Protecția Plantelor, în paragină (VIDEO)

Institutul de Cercetări pentru Protecția Plantelor, în paragină (VIDEO)

Blocul ”Institutului de cercetări pentru protecția plantelor”, aflat pe strada Dacia 58, se află în paragină. Asta după reforma în știință făcută de fostele guverne a dus la reformarea multor subdiviziuni ai Academiei de Științe a Moldovei.

În prezent, un institut care în trecut avea frumoase realizări științifice, se surpă sub privirile noastre ne fiind valorificată la justa sa valoare.

De menționat că istoria Institutului de Protecţie a Plantelor şi Agricultură Ecologică al AŞM începe din luna octombrie 1968, când a fost fondat Institutul Naţional de Cercetări Ştiinţifice în Domeniul Metodelor Biologice de Protecţie a Plantelor. Organizarea Institutului a fost condiţionată de necesitatea elaborării metodelor alternative celor chimice de protecţie a plantelor şi de stopare a chimizării abuzive în agricultură. Pe parcursul celor 36 de ani instituţia a suferit câteva restructurări, trecând prin denumirile următoare: Institutul Unional de Cercetări Ştiinţifice în domeniul Metodelor Biologice de Protecţie a Plantelor (1968-1992), Institutul de Protecţie Biologică a Plantelor al AŞM (1992-1999), Institutul de Cercetări pentru Protecţia Plantelor al MAIA (1999-2005), iar în conformitate cu Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.1326 din 14 decembrie 2005 şi nr. 168 din 14. 02.2006 Institutul este subordonat Academiei de Ştiinţe din Republica Moldova.


Potrivit datelor oficiale, la 29 iunie 2006, institutul care era condus de doctorul habilitat în biologie, Leonid Voloșciuc a fost lichidat (reformat).

Am solicitat și o reacție oficială de la Academia de Științe a Republicii Moldova, privind soarta acestei clădiri și a terenului adiacent acesteia. Reprezentanții academiei au menționat că vor veni cu mai multe detalii la acest subiect.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load