COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 544
Coronavirus stiri: 7926

Instituțiile de stat nu vor mai putea fi păzite de companiile private

3 noi. 2021,, 17:52   Societate
1868 0

Instituțiile de stat nu vor mai putea fi păzite de companiile particulare de pază. Guvernul a avizat pozitiv proiectul ce prevede asigurarea cu pază a obiectivelor de importanță strategică doar de către întreprinderile de stat.

Dintre acestea fac parte ÎS „Servicii Pază”, fondată de Ministerul Afacerilor Interne, ÎS „Detașamentul Paza Paramilitară” și ÎS „Scutul Energetic”, ambele fondate de Agenția Proprietății Publice, transmite Noi.md.

Astfel, de pază particulară nu vor putea beneficia ministerele, autorităţile administrative centrale subordonate Guvernului, autoritățile publice autonome, instituțiile publice fondate de Executiv, întreprinderile de stat şi societățile comerciale cu capital de stat. De asemenea, vor fi păzite doar de către întreprinderile de stat instanţele judecătoreşti, Procuratura, obiectivele de păstrare şi depozitare a armelor și muniţiilor, precum și obiectivele de păstrare a substanțelor narcotice și psihotrope, cu excepția instituţiilor medicale şi farmaciilor private.

Prin urmare, instituțiile vor încheia contracte cu una din întreprindere de stat care prestează servicii de pază. Contractele urmează a fi încheiate prin procedura de achiziție, cu asigurarea principiului concurenței.

Documentul urmează a fi transmis Parlamentului pentru examinare și aprobare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X