COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Instituțiile de învățămînt din nordul țării, vizitate zilnic de polițiștii de patrulare

Instituțiile de învățămînt din nordul țării, vizitate zilnic de polițiștii de patrulare

Angajații Regimentului de patrulare nord al INP desfășoară, pe tot parcursul acestei luni, lecții de educație rutieră în raioanele din nordul țării. Copiii din zeci de școli au asistat la astfel de ore, în care sînt instruiți nu doar elevii, dar și profesorii și părinții acestora; pentru că siguranța copiilor în stradă depinde de educația și informația dată atît la școală, cît și acasă.

Inspectorii de patrulare le-au vorbit despre regulile de circulație pe care să le respecte în stradă, indicatoarele rutiere pe care neapărat ar trebui să le cunoască, culorile semaforului și semnificația acestora, cum să reacționeze cînd sînt abordați de persoane străine, unde au dreptul să se joace, cît de important este să se asigure cînd sînt pe trotinete sau biciclete, etc.

Elevii au primit pliante informative cu genericul „Fii atent la trecere”, dar și veste reflectorizante, pentru a putea fi mai vizibili pe traseu. Polițiștii au răspuns cu drag la orice întrebare adresată din partea elevilor, profesorilor și părinților și i-au îndemnat să țină cont de recomandările oamenilor legii, pentru a fi liniștiți și în siguranță.


Activitățile respective au fost organizate de polițiștii de patrulare, în conlucrare cu colegii de la Uniunea Conducătorilor Auto din nordul țării și cei de la Inspectoratele de Poliție. Pentru că toți avem un scop comun: străzi fără victime, siguranță pe traseu, copii sănătoși , părinți calmi și familii întregi.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load