Puterea stiri: 7333
Criza energetică stiri: 1084

Instituirea controlului comun pe frontiera moldo-română, discutată pe platforma parlamentară în România

25 mai. 17:30   Societate
1419 0

Conceptul de control comun la frontiera dintre R.Moldova și România a fost pus în discuție în cadrul ședinței comune a deputaților celor două state.

Astfel, pe agenda discuțiilor din cadrul ședințelor în premieră a fost inclus subiectul privind posibilitatea instituirii controlului comun pe frontiera moldo-română, precum și acest obiectiv a fost inclus în Declarația Comună.

La ședință a participat Directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Igor Talmazan, care a reiterat necesitatea stringentă și tendința Serviciului Vamal al Republicii Moldova în instituirea controlului comun cu autoritățile vamale din România.

Totodată, a menționat, că în situația actuală din Republica Moldova la capitolul transportarea mărfurilor peste frontiera vamală, nemijlocit fluidizarea trecerii și reducerea timpilor de staționare în apropierea posturilor vamale de frontieră, pentru realizarea formalităților de vămuire, instituirea controlului comun este soluția dorită atât de reprezentanții mediului de afaceri cât și de către autoritățile publice din Republica Moldova.

Opțiunea de instituire a controlului comun pe frontiera moldo-română a fost susținută și de către Înalt Consilierul UE în domeniul vamal, Rosario de Blasio, care a participat împreună cu Directorul Serviciului Vamal la ședințele menționate.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав