Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Înscrie școala ta în proiectul ”Clasa Viitorului”! ©

20 oct. 2020,, 13:55   Societate
4485 0

Clasa Viitorului și-a deschis larg ușile către școlile din țară în cadrul evenimentului online Ziua ușilor deschise „Clasa Viitorului”. La eveniment au fost prezenți managerii instituțiilor de învățământ, cadre didactice, elevi și părinți care își doresc un proces de învățare mai interesant și inovativ.

Igor Șarov, ministrul Educației, Culturii și Cercetării: „Educația digitală pentru elevi și cadrele didactice nu mai sunt doar o prioritate, ci o necesitate. Ne bucurăm că se lansează apelul de extindere a numărului de școli care vor adera la acest proiect. Datorită tehnologiilor utilizate în aceste clase, elevii își vor dezvolta creativitatea, logica, abilitățile de comunicare și de lucru în grup. Vreau să vă asigur că insituția pe care o reprezint va continua să susțină plenar educația STEAM, robotica, tehnologiile și digitalizarea educației”.

Până în prezent, 31 de instituții de învățământ din țară au reușit să implementeze proiectul „Clasa Viitorului”, oferind elevilor posibilitatea de a dezvolta abilități în domeniul STEAM: științe, tehnologie, inginerie, arte și matematică. În cadrul evenimentului au fost prezentate istorii de succes a două școli beneficiare din Măgdăcești și Strășeni, care și-au împărtășit experiența de participare în proiect.

Elena Boaghe, profesoară, L.T. Măgdăcești: „Ne mândrim foarte mult că liceul teoretic Măgdăcești face parte din acest proiect. Clasa Viitorului oferă un spațiu de învățare deschis și inspirațional cu abordări interdisciplinare și inovative, prin utilizarea tehnologiilor digitale, ce favorizează procesul de învățare centrat pe elev”.

Tatiana Troian, director, L.T. „Mihai Eminescu”, or.Strășeni: „Unul din obiectivele primordiale ale instituției este de a dezvolta permanent baza materială pe care o avem. De aceea, deseori este imposibil cu finanțele proprii să facem acest lucru. Astfel, ne-am promis ca de fiecare dată când apar proiecte interesante pentru școala noastră să reușim să participăm în ele. Când am văzut acest proiect, nu am stat foarte mult pe gânduri și am completat formularul de participare”.

În cadrul celei de-a III-a ediții a proiectului „Clasa Viitorului” vor fi selectate, în bază de concurs, 11 instituții de învățământ general din ţară, care vor beneficia de echipament digital performant, mobilier flexibil și modern și elemente de decor specifice proiectului, servicii gratuite şi consultanţă de design și cursuri acreditate gratuite de formare profesională continuă pentru cadrele didactice.

Angela Mușet, director Centrul de Informații Universitare: „Ne dorim ca fiecare școală să devină gazda inovațiilor și tehnologiilor. Încurajăm profesorii și managerii insituțiilor de învățământ să înscrie școala în „Clasa Viitorului” și să aducă acasă inovația”.

„Clasa Viitorului” este un proiect lansat acum trei ani în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova şi parteneri internaţionali de dezvoltare.

Ediția a III-a, 2020-2021, este organizată cu suportul financiar integral al Fundației Orange Moldova, implementată de Centrul de Informații Universitare și susținută de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Mai multe detalii despre condițiile de aplicare, regulament și data limită de depunere a dosarelor aflați pe www.eac.md.

Despre proiect

În Moldova, “Clasa Viitorului” a demarat în 2017 cu o ediţie pilot, inspirat de proiectul Future Classroom Lab al European Schoolnet. Astăzi Clasa Viitorului cuprinde 31 de licee din întreaga ţară şi un Centru Național de Inovații Digitale în Educație. În fiecare instituţie, au fost amenajate spații de învățare, cu echipamente digitale moderne şi mobilă flexibilă, iar cadrele didactice beneficiază de o serie de instruiri în utilizarea eficientă a TIC, pentru implementarea în procesul educațional. Paralel, Centrul Național de Inovații Digitale în Educație, format în cadrul UPS “Ion Creangă”, asigură formarea inițială și continuă a profesorilor din Moldova în aplicarea metodelor pedagogice moderne și utilizarea tehnologiilor digitale pentru eficientizarea procesului didactic.

0
0
0
0
0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?