X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 959

Înregistrarea dactiloscopică a șoferilor va fi făcută cu utilizarea live-scanerelor

1 iul. 16:15   Societate
1674

Procedura de înregistrare dactiloscopică a șoferilor va fi simplificată. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Parlamentului au votat, în prima lectură, un proiect de lege care prevede acest lucru.

Inițiativa legislativă prevede ca impresiunile digitale și palmare să fie preluate cu ajutorul unui dispozitiv, fiind eliminată procedura de utilizare a tușului dactiloscopic. Datele vor fi înregistrate în Sistemul informațional automatizat ”Registrul de stat dactiloscopic”, care va fi gestionat de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

”Proiectul de lege urmărește implementarea agendei de digitalizare a sectorului public și asigurarea politicii statului în domeniul securității și ordinii publice”, a menționat deputata Larisa Novac, unul dintre autorii documentului.

Menționăm că, în anul 2015, Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat de suport din partea Uniuni Europene, în cadrul căruia a primit un Sistem informațional automatizat de identificare dactiloscopică AFIS, în valoare de 2,7 milioane de euro. Acesta oferă posibilități vaste de sistematizare, prelucrare și preluare în format digital atât a amprentelor papilare, cât și a celor palmare.

Modificările legislative au fost susținute, în prima lectură, cu votul a 57 de deputați.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав