X 
Criza energetică stiri: 1588
Cutremure stiri: 271
Preşedintele stiri: 3389

Înregistrarea dactiloscopică a șoferilor va fi efectuată doar cu „live-scanere”

16 iul. 12:15   Societate
847 0

Înregistrarea dactiloscopică a șoferilor va fi efectuată doar cu ajutorul unor dispozitive, numite ”live-scanere”.

Astăzi, în cadrul ședinței plenare, deputații au adoptat în a doua lectură proiectul de lege care prevede simplificarea procedurii de înregistrare dactiloscopică a șoferilor.

Astfel, impresiunile digitale și palmare vor fi preluate cu ajutorul unui dispozitiv, fiind eliminată procedura de utilizare a tușului dactiloscopic. Datele vor fi înregistrate în Sistemul informațional automatizat ”Registrul de stat dactiloscopic”, care va fi gestionat de subdiviziunile teritoriale ale Agenției Servicii Publice.

Menționăm că, în anul 2015, Ministerul Afacerilor Interne a beneficiat de suport din partea Uniuni Europene, în cadrul căruia a primit un Sistem informațional automatizat de identificare dactiloscopică AFIS, în valoare de 2,7 milioane de euro. Acesta oferă posibilități vaste de sistematizare, prelucrare și preluare în format digital atît a amprentelor papilare, cît și a celor palmare.

Modificările legislative au fost susținute, în lectura a doua, cu votul a 70 de deputați.


Legea va intra în vigoare odată cu publicarea în monitorul oficial, iar Guvernul urmează ca, în termen de 6 luni, să aducă actele sale normative în concordanță cu prezenta lege.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав