TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

INP: Asigură-te de fiecare dată cînd traversezi drumul

INP: Asigură-te de fiecare dată cînd traversezi drumul

Siguranța pietonilor depinde nu doar de conducătorii auto, dar de însăși grija pentru propria viață a celor care traversează strada, scrie Noi.md cu referire la un comunicat al INP.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, atît a celor care traversează pe trecerile pietonale, cît și a celor care trec de partea cealaltă a drumului neregulamentar, polițiștii de patrulare discută cu ei și le explică riscurile și consecințele la care se expun, atunci cînd: nu se asigură; traversează strada în locuri interzise; încep să fugă; ies brusc pe traseu; stau cu ochii în telefon sau cu căștile; traversează la roșu, de multe ori de mînă sau în brațe cu copii; încep să traverseze, apoi se răzgîndesc și se întorc; cînd coboară din transportul public și, fără să se asigure, încep să traverseze.

Toate astea sînt riscuri majore pentru viață. Dovadă sînt accidentele rutiere cu implicarea lor- 357 în primele 6 luni ale acestui an, în care au decedat 28 de pietoni și au fost traumatizați 346.

Nu vă mai riscați viața, traversați strada doar pe unde vi se permite, dar și acolo asigurați-vă că sînteți în siguranță. INP îndeamnă și conducătorii auto să reducă viteza în preajma trecerilor pietonale și să păstreze limita permisă de viteză, pentru a putea reacționa la timp, în caz de necesitate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load