X 
Criza energetică stiri: 1778
Cutremure stiri: 390
Eurovision stiri: 428

Inovații periculoase pe drumurile Moldovei

5 ian. 17:05 (reactualizat 9 ian. 03:22)   Societate
9212 0

În Moldova au fost construite și reparate multe tronsoane de drumuri în ultimii ani, dar nu toate inovațiile au ajuns să fie pe placul șoferilor și al cetățenilor de rînd, care cred că acestea pot face mai mult rău decît bine.

În special, mulți dintre participanții la trafic atrag atenția asupra utilității îndoielnice a gardurilor de parapet din beton armat pe banda mediană a drumurilor. Prezența unor astfel de structuri duce la acumularea de murdărie în mijlocul drumurilor și împiedică traversarea drumului pentru animale, care se găsesc într-o adevărată capcană între mașinile care circulă cu viteză.

Unul dintre aceste tronsoane de drum se afla pe autostrada Chișinău – Strășeni, după satul Vatra.

Pe banda mediană a drumului au fost montate garduri parapet din beton armat. Din cauza lor acum se acumulează acolo murdărie și nisip, iar după căderea zăpezii este evident că vor fi probleme și cu deszăpezirea. Acest lucru va îngusta drumul și așa nu prea larg și, prin urmare, este dificil de înțeles utilitatea instalării pereților despărțitori din beton acolo.


În plus, creează mari probleme animalelor care nu pot traversa drumul din cauza acestui obstacol. Deoarece pe această porțiune de drum nu există indicatoare care să avertizeze șoferii că se apropie de o porțiune de drum în care animalele pot intra pe carosabil, cîinii și alți patrupezi, încercînd să traverseze drumul, dau peste garduri înalte din parapetul din beton armat din mijlocul drumului. Animalele nu pot sări peste ele, se trezesc într-o capcană și mor sub roțile mașinilor, provocînd un accident dacă șoferul schimbă brusc direcția sau viteza.

Este inovație cu atît de neînțeles, cu cît peste tot în lume, inclusiv în Moldova, se folosesc structuri metalice pentru a separa direcțiile de circulație, adică elemente care nu rețin zăpada, moloz și pe care animalele le depășesc cu ușurință.

Aceste și alte exemple îi fac pe cetățenii îngrijorați să tragă un semnal de alarmă și să atragă atenția autorităților și structurilor competente asupra situației actuale pentru a o schimba în bine și pentru a evita o astfel de situație periculoasă pe alte tronsoane similare de drum.

23
1
2
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?