Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Inițiativa privind facilitățile pentru moldovenii ce vor să revină în țară, transmisă Parlamentului

28 apr. 11:23   Societate
2661

Maia Sandu a transmis Parlamentului, în această săptămînă, o inițiativă legislativă ce stabilește acordarea unor facilități fiscale și vamale pentru cetățenii noștri care decid să revină cu traiul în Moldova.

Proiectul de lege propune scutiri de la plata taxelor de import pentru introducerea în țară a bunurilor de uz personal și a unui mijloc de transport auto. Prevederile se vor aplica persoanelor care s-au aflat în afara țării timp de cel puțin 36 de luni, pe parcursul ultimelor 48 de luni.

Pentru acordarea facilităților cetățenii vor depune o cerere, însoțită de acte confirmative.

Președinta Maia Sandu menționează că întoarcerea acasă a cetățenilor noștri trebuie să fie simplă și nu trebuie să coste. „Am pornit un proces complex de transformare a țării, iar pentru a reuși, Republica Moldova are nevoie de oameni. Suntem hotărîți să îmbunătățim condițiile de trai acasă și să creăm locuri de muncă, astfel încît cetățenii noștri să își construiască aici viitorul. Împreună, cu oameni profesioniști și muncitori, vom putea schimba Moldova în bine, făcînd din ea locul în care să vrem să trăim și să revenim”, spune șefa statului.

Налоговые и таможенные льго... by Ольга Горчак

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав