TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Inițiativa privind crearea unei comisii parlamentare pentru combaterea COVID, respinsă

Inițiativa PDM privind crearea unei Comisii parlamentare pentru identificarea măsurilor urgente de contracarare a pandemiei a fost respinsă de Parlament.

Pentru aceasta au votat doar deputații PAS, Platforma DA și PDM, transmite deschide.md.

„Noi propunem crearea unei Comisii speciale pentru identificarea măsurilor urgente privind depășirea crizei provocate de COVID-19. Să se întrunească această comisie, să participe toate fracțiunile și timp de o săptămînă să vină cu măsuri de urgență. Dacă nu depășim această criză, atunci în zadar discutăm despre alte inițiative”, a declarat președintele PDM, Pavel Filip.

Deputata Partidului Șor, Violeta Ivanov, a acuzat democrații de indiferență în privința pandemiei, în perioada în care PDM se afla la guvernare.

„Domnul Filip are două zile de cînd a ieșit de la guvernare. Pînă acum nu era COVID, nu se știa că trebuie de instituit o astfel de comisie. Avea patru miniștri, avea instituții subordonate ministerului. Pînă acum n-ați știut că trebuia comisie?”, a spus Ivanov.


Replica lui Filip nu s-a lăsat așteptată.

„Noi am făcut asemenea propuneri și mai înainte. Dacă este responsabilitate și doar în briefinguri, noi trebuie să ne așezăm și să identificăm soluții concrete. Pentru doamna Ivanov – noi am plecat de la guvernare, iar voi ați venit la guvernare și trebuie să vă fie interesant să...”, a replicat Filip.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load