X 
Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1727

Infrastructura Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va fi renovată

23 noi. 2022,, 15:45   Societate
1708 0

Implementarea Proiectului „Răspuns de Urgență la COVID-19” va fi orientată spre îmbunătățirea infrastructurii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică și spre achiziționarea de echipamente medicale.

La ședința de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au aprobat avizul consultativ privind inițierea negocierilor și amendarea acordurilor de finanțare dintre Republica Moldova și Asociația Internațională pentru Dezvoltare, semnate la data de 28 aprilie 2020 și 9 august 2021.

Acordurile încheiate cu Asociația Internațională pentru Dezvoltare prevedeau alocarea unor împrumuturi. În total, suma creditelor depășea 77 de milioane de euro. Prin amendarea acestor acorduri se urmărește modificarea destinației mijloacelor financiare, obiectivul fiind, în continuare, sporirea gradului de pregătire în domeniul sănătății publice pentru a face față în mod corespunzător crizei provocate de pandemie.

Astfel, urmează să fie construite și renovate depozitele Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. De asemenea, vor fi achiziționate echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID: echipamente de imagistică prin rezonanță magnetică, sisteme de angiografie, o cameră de oxigen hiperbarică și alte echipamente medicale pentru reabilitarea post-COVID.

Totodată, în urma negocierilor, termenele de implementare a proiectelor vor fi extinse cu 11 luni.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий