COVID-19 în MOLDOVA

Informații pentru cetățenii ruși din Moldova care doresc să se întoarcă în Rusia

Informații pentru cetățenii ruși din Moldova care doresc să se întoarcă în Rusia

Ambasada Federației Ruse în Moldova a prezentat o notă pentru cetățenii Federației Ruse care se află pe teritoriul Republicii Moldova și care doresc să se întoarcă în Rusia, transmite Noi.md.

În ea se menționează că toți cetățenii care pleacă în Federația Rusă trebuie să aibă un pașaport valabil al Federației Ruse. În cazul expirării documentului sau pierderii pașaportului, trebuie să contacteze Secția Consulară a Ambasadei Federației Ruse.

Informații despre organizarea unor noi zboruri charter pentru întoarcerea cetățenilor ruși vor fi plasate în timp util pe rețelele de socializare ale Ambasadei.


Cetățenii sînt îndemnați să țină cont de faptul că, în legătură cu introducerea regimului de urgență, traversarea punctelor de trecere pe teritoriul Republicii Moldova implică un șir de riscuri.

- Circulația transportului public este limitată substanțial;

- Plecarea din regiunea transnistreană se efectuează cu permise de o singură utilizare (mai multe informații pe: https://mvdpmr.org/vazhnaya-informatsiya/30490-v-sluchae-ostroj-neobkhodimosti.html; numărul liniei fierbinți: +373 533 506 30);

Ambasada Federației Ruse în Moldova intenționează să efectueze o cursă organizată pentru cetățenii ruși aflați pe teritoriul regiunii transnistrene a RM.

Ambasada nu este responsabilă pentru apariția problemelor legate de restricționarea circulației libere în condiții de urgență (introducerea măsurilor menite să asigure carantina etc.) și nu garantează îmbarcarea la curse la ieșirea individuală din regiunea transnistreană.

În memoriu se atrage atenția că, la întoarcerea în Rusia, cetățenii au obligația (conform Hotărîrii medicului Șef sanitar de stat a Federației Ruse №7 din 18.03.2020) să informeze imediat despre întoarcerea sa în FR, locul și perioada de aflare în străinătate, precum și datele de contact, inclusiv informații cu privire la locul de înregistrare și locul de aflare, la "linia fierbinte" a Federației Ruse. Telefonul "liniei fierbinți" unice federale: 8-800-200-01-12;

În cazul în care vor observa o înrăutățire a stării de sănătate, cetățenii sînt obligați, fără a vizita organizațiile medicale, să solicite imediat asistență medicală (chemați un medic), oferind informațiile de mai sus despre sosirea pe teritoriul Federației Ruse.

Din ziua sosirii pe teritoriul Federației Ruse cu un zbor charter, aceștia sînt obligați să îndeplinească cerințele de izolare la domiciliu timp de 14 zile (să se afle într-o încăpere izolată, care permite excluderea contactelor cu membrii familiei și cu alte persoane care nu sînt izolate).

După cum s-a anunțat anterior, începînd cu 18 martie, este temporar limitată intrarea în Rusia a cetățenilor străini și apatrizilor. Link-ul Dispoziției Guvernului Rusiei: http://government.ru/docs/39179/

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load