Informația privind amenințările la adresa diplomaților moldoveni, dezmințită de Ambasada Germaniei

Informația privind amenințările la adresa diplomaților moldoveni, dezmințită de Ambasada Germaniei

Ambasada Germaniei la Chișinău reacționează în urma unor informații apărute în presă precum că diplomații și angajații Ambasadei Republicii Moldova la Berlin ar fi fost amenințați cu moartea.

Potrivit sursei, conform poliţiei şi autorităţilor germane de securitate, acum o săptămînă (pe data de 7 septembrie), în faţa Ambasadei Republicii Moldova de la Berlin nu a avut loc niciun incident relevant legat de securitate, se arată într-un comunicat emis de Ambasada Germaniei la Chișinău.

„Reacţiile şi relatările contrare în presă sînt eronate. Declaraţiile false de acest gen periclitează încrederea cetăţenilor Republicii Moldova în informaţii verificabile şi fondate pe dovezi. Acestea nu corespund standardelor europene şi scot în evidenţă importanţa profesionalismului şi independenţei mass-mediei”, mai notează comunicatul. 

Anterior, în presă a apărut informația precum că diplomații și angajații Ambasadei Republicii Moldova din Berlin ar fi fost amenințați cu moartea de către „membrii unei grupări islamiste” care ar avea legătură cu „cei 7 profesori turci expulzați din Moldova”.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load