X 

Informaţia din Registrul bunurilor imobile poate fi furnizată prin Internet

3 noi. 2020,, 11:30   Societate
4531 0

Agenţia Servicii Publice lansează din 2 noiembrie 2020 o nouă versiune a aplicaţiei „Comanda online”, care oferă posibilitate de a solicita serviciile de furnizare a informaţiei din Registrul bunurilor imobile prin Internet, completînd cererea şi achitînd serviciile prin intermediul sistemului de plăţi Mpay, fără a ieşi din casă sau oficiu.

Pe lîngă serviciile tradiţional disponibile cu aplicaţia „Comanda online”, noua versiune include două categorii de servicii noi:

- Eliberarea planului cadastral la nivel de sector cadastru – ceea

ce este reprezentarea informaţiei grafice despre toate terenurile

înregistrate, cuprinse întru-un sector cadastral,


- Eliberarea planului cadastral pentru un bun imobil: teren,

încăpere izolată sau loc de parcare – ceea ce este reprezentarea

grafică din baza de date a cadastrului a bunului imobil înregistrat.

La fel, începînd cu 2 noiembrie 2020, persoanele care doresc să obţină în regim de urgenţă extrasul din Registrul bunurilor imobile sau extrasul din capitolul-supliment al Registrului bunurilor imobile, ce conţine informaţia privind valoarea bunului, pot solicita online serviciul respectiv. Deocamdată, această opţiune este în testare, fiind disponibilă pentru bunurile imobile, amplasate în municipiul Chişinău. La sfîrşitul perioadei de testare serviciile în regim de urgenţă vor fi disponibile pentru toate localităţile urbane de pe teritoriul ţării.

Mai mult, pentru serviciile comandate în regim de urgenţă s-a introdus opţiunea de a ridica documentele comandate în aceeaşi zi, dacă plata pentru servicii va fi efectuată în ziua depunerii cererii pînă la ora 12.00.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?