TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Indemnizațiile care pot fi ridicate începînd cu ziua de azi

Indemnizațiile care pot fi ridicate începînd cu ziua de azi

Beneficiarii de indemnizații pentru incapacitate temporară de muncă le pot ridica începînd de astăzi, 18 septembrie.

Pentru plata indemnizațiilor acordate beneficiarilor care s-au aflat în concediul medical în lunile iulie și august anul curent CNAS a transferat circa 8,2 milioane de lei, transmite IPN.

Pentru a ridica sumele, beneficiarii urmează să se adreseze către instituția bancară la care a fost deschis contul salarial sau social sau, după caz, la orice oficiu poștal.

Plata indemnizației pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, ÎS „Poşta Moldovei”.

Indemnizația pentru primele cinci zile de concediu medical în cazul bolilor obișnuite sau de accidente nelegate de muncă se calculează și se achitată de către angajator, însă nu mai mult de 15 zile cumulative pe parcursul unui an calendaristic.

Începînd cu a șasea zi de incapacitate temporară de muncă, stabilirea, calcularea și plata indemnizațiilor se efectuează de Casa Națională de Asigurări Sociale din contul bugetului asigurărilor sociale de stat.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load