TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Indemnizație unică pentru familiile medicilor decedați în lupta anti-Covid

Guvernul a aprobat astăzi Regulamentul cu privire la modul de solicitare și acordare a indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice.

Mărimea indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID19 constituie 100 000 lei.

Indemnizația unică se stabilește personalului decedat în lupta cu COVID19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, instituțiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații si Securitate, al căror deces a survenit începînd cu 17 martie 2020.

Dreptul la indemnizația unică se acordă soțului supraviețuitor, copiilor pînă la vîrsta de 18 ani sau, dacă își continuă studiile în instituții de învățămînt cu frecvență (secundar, mediu de specialitate și superior), pînă la terminarea acestora, fără a depăși vîrsta de 23 de ani.

În cazul în care nu există urmași din categoria celor menționați, indemnizația unică se va acorda unuia dintre părinți.


Indemnizația unică se va achita de către instituția medico-sanitară publică, sau autoritatea publică în care a activat persoana decedată, o singură data din momentul stabilirii decesului.

Cheltuielile pentru realizarea prezentei hotărîri vor fi acoperite din contul fondurilor de urgență ale Guvernului.

Cererea pentru stabilirea indemnizației unice se depune de către persoana care a obținut dreptul la indemnizația unică sau tutorele (curatorul) acesteia, cu prezentarea documentelor confirmative, la instituția medico-sanitară publică sau autoritatea publică în care a activat persoana decedată.

La cererea pentru stabilirea indemnizației unice se anexează copiile următoarelor acte: 1) actul de identitate al solicitantului; 2) certificatul de deces al întreținătorului; 3) certificatul constatator de deces (formular 106/e), eliberat de Agenția Națională pentru Sănătate Publică (care confirmă cauza decesului – COVID-19); 4) acte de stare civilă, care să adeverească căsătoria/gradul de rudenie cu decedatul.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load