X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

Indemnizație mare, pentru un judecător din Căușeni care a demisionat

9 aug. 15:35   Societate
1631 0

Fostul magistrat de la Judecătoria Căușeni, Segiu Pleșca, eliberat din funcție la începutul lunii iunie, în baza cererii de demisie, urmează să primească o indemnizație unică de peste 234 mii lei. O decizie în acest sens a fost luată de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, transmite unica.

Mai exact, Segiu Pleșca a fost judecător timp de 17 ani, prin urmare, conform formulei de calcule, acesta are dreptul la o indemnizație unică în sumă de 234.053,88 lei. Totodată, instanța de judecată urmează să achite fondul social în sumă de 67.875,62 lei.

Potrivit art. 26 alin. (3) al Legii cu privire la statutul judecătorului, magistratului demisionat sau pensionat i se plăteşte o indemnizație unică de concediere egală cu 50% din produsul înmulţirii salariului său mediu lunar la numărul de ani complet lucraţi în funcţia de judecător.

Resursele necesare pentru achitarea îndemnizației nu au fost prevăzute în bugetul Judecătoriei Căușeni pentru anul 2022. Prin urmare, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a solicitat Ministerului Finanțelor să identifice posibilități de alocare a resurselor financiare suplimentare.

Sergiu Pleșca a fost numit judecător la sfîrșitul anului 2004, la instanța din Ștefan Vodă. În anul 2016, acesta a fost transferat la Judecătoria Căușeni, instanță nou formată. Începînd cu luna august 2021, Sergiu Pleșca a execitat și interimatul funcției de președinte al instanței. Acesta a deținut gradul III (trei) de calificare.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав