TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Incident aviatic deasupra Chișinăului: Autoritatea Aeronautică Civilă a reacționat

Incident aviatic deasupra Chișinăului: Autoritatea Aeronautică Civilă a reacționat

Autoritatea Aeronautică Civilă a reacționat la informațiile făcute publice de un controlor de trafic aerian cu privire la incidentul aviatic care s-a produs în luna iunie cînd două aparate de zbor erau la un pas să se ciocnească în aer. Potrivit AAC, Autoritatea a fost informată atunci prin intermediul sistemului de raportare voluntar de pe site-ul instituției și a cerut un raport de la „MoldATSA” pe acest caz.

„La 27 iunie, Autoritatea Aeronautică Civilă a cerut examinarea acestuia de către „MoldATSA” cu solicitarea de a ne informa despre cauzele producerii incidentului. Ulterior, „MoldATSA” a prezentat Raportul de investigație și Planul de măsuri corective. La 23 august, pe o rețea de socializare a fost publicată o sesizare pe acest caz. Astfel, directorul adjunct interimar al AAC, Vladimir Gorea, a avut o întrevedere cu autorul sesizării, Eugen Sajin, controlor de trafic aerian „MoldATSA”, care a prezentat Autorității Raportul independent realizat de cîțiva specialiști din ramură (controlori trafic aerian, piloți)”, se spune într-un comunicat de presă al instituției.


AAC urmează să examineze Raportul independent în corelare cu Raportul de investigație prezentat anterior de „MoldATSA”, iar ulterior să se expună. Totodată, în cadrul inspecțiilor, AAC va verifica inclusiv realizarea și respectarea Planului de măsuri corective propuse de MoldATSA la solicitarea AAC.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load