X 

Începe construcţia unui nou pod pe şoseaua Balcani

10 mar. 16:15   Societate
10352 0

Start lucrărilor de construcţie a celui de-al doilea pod şi pasaj peste rîul Bîc şi Calea Ferată de pe şoseaua Balcani.

În scurt timp, circulaţia rutieră va fi suspendată pe această porţiune, iar transportul redirecţionat. Administraţia de Stat a Drumurilor îşi propune să încheie lucrările pînă la sfîrşitul anului 2024, transmite Noi.md cu referire la publika.md

Podul şi pasajul vechi pe care vin maşinile în oraş vor fi demolate şi construite din nou de la zero Acestea vor avea cîte 80 şi 60 de metri lungime şi o lăţime de 14 metri. În cîteva săptămîni circulaţia de pe ambele sensuri va fi redirecţionată.

"În perioada redirecţionării, zona de acces către Pruncul, strada Pietrăriei va fi închisă cu redirecţionarea către drumul de acces din Vatra şi drumul de acces Ghidighici, care urmează a fi adus la o situaţie mai bună. Urmează să fie probabil careva impedimente, dar puţină răbdare, noi ne-am asumat să implementăm un obiectiv foarte complex, cu mult mai complex decît prima etapă într-un termen foarte restrîns", a spus Serghei Galuşca, director adjunct ASD.

Proiectul mai prevede construcţia unui nou drum cu lungimea de doi kilometri, care va avea cîte o bandă pe sens. Astfel, şoferii care vor veni de pe strada Calea Ieşilor şi vor dori să meargă pe strada Pietrăriei nu vor mai trebui să intre pe şoseaua Balcani, dar vor putea trece pe sub cele două poduri noi. Autorităţile îşi propun astfel să fluidizeze traficul în această zonă, pe unde circulă zilnic în jur de 30 de mii de autovehicule.


Lucrările de construcţie vor fi finalizate în decembrie 2024 şi vor costa aproape 175 de milioane de lei. Banii vor fi alocaţi din mijloacele Fondului Rutier.

6
2
0
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий