X 
Criza energetică stiri: 1628
Cutremure stiri: 271

Încep audierile pentru primii trei candidați la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii

5 oct. 10:02   Societate
1271 0

Comisia Pre-Vetting organizează audierea publică a trei candidați pentru poziția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Comisia independentă de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor (Comisia Pre-Vetting) anunță despre desfășurarea primei runde de audieri publice ale candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii(CSM), care va avea loc pe vineri, 7 octombrie 2022, începînd cu ora 10:00, transmite jurnal.md.

Persoanele fizice și reprezentanții mass-media pot participa la audieri prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei. Admiterea reprezentanților mass-media și publicului la audieri va fi limitată la 20 de persoane, iar lista participanților va fi stabilită în funcție de succesiunea notificărilor primite de Secretariat și luînd în considerare interesul public.

Comisia va organiza audierile publice referitoare la integritatea financiară și etică a primilor trei candidați la funcția de membru în CSM, din cei 24 rămași, după cum urmează:

Livia Mitrofan: ora 10:00


Maria Frunze: ora 12:00

Ioana Chironeț: ora 15:00

Potrivit legii, audierile au loc în ședință publică, care se înregistrează prin mijloace audio și video, iar înregistrările vor fi plasate pe pagina web a Comisiei www.vetting.md, în 24 de ore.

Dacă la un moment dat informațiile prezentate în cadrul audierilor vor atinge interese ce țin de ordinea publică, viața privată sau moralitate, Comisia Pre-Vetting este în măsură să decidă ca audierile sau o parte din ele să se desfășoare în ședință închisă.

Pentru a nu perturba procesul intervievării candidaților audiați, reprezentanții mass-media, societății civile și publicul larg, prezenți la eveniment, vor fi rugați să păstreze liniștea pe întreaga durată a audierilor;

Filmarea audierilor, transmisiunea live din sala de audieri, precum și fotografierea pe durata ședințelor nu este permisă. Secretariatul Comisiei va oferi reprezentanților mass-media interesați fotografii ale membrilor Comisiei și candidaților.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

În care categorie de vulnerabilitate ați fost plasat după înregistrarea pe compensatii.gov.com?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав