X 

Incendiul de la Portul Giurgiulești: Pompierii continuă asigurarea pazei antiincendiare

21 ian. 16:30   Societate
2084 0

Inspectoratului General pentru Situații de Urgență continuă asigurarea pazei antiincendiare în urma incendiului produs pe 20 ianuarie, cînd e un rezervor cu granule de șrot de floarea soarelui a luat foc.

Astăzi, la fața locului pentru menținerea siguranței și evitarea situației de risc sînt dislocate 5 autospeciale cu un efectiv de 13 angajați.

Pompierii au misiunea de a răci rezervorul și să asigure securitatea zonei pentru evitarea unei situați de criză.

O companie specializată contractată de proprietarul rezervoarelor urmează să efectueze demontarea silozului afectat de procesul de ardere. Întru evitarea riscului pentru cetățeni și infrastructura zonei, pompierii vor acționa la fața locului pe parcursul procesului.

Amintim că Procuratura Generală s-a autosesizat cu referire la cauzele producerii incendiilor de la Portul Internațional Liber Giurgiulești. Instituția susține că obiect al investigațiilor urmează a fi și respectarea normelor tehnice și de securitate a exploatării silozurilor de păstrare a produselor afectate de incendiu.


Pe 20 ianuarie, pompierii au fost alertați despre un nou incendiu la Portul Giurgiulești, scrie newsmaker.md.

Ulterior, ministerul Afacerilor Interne (MAI) a declarat că incendiile repetate la silozurile din portul Giurgiulești pun în pericol infrastructura critică de importanță națională și securitatea în zona de frontieră. Astfel, Ministerul va solicita Comisiei Situații Excepționale (CSE) examinarea subiectului dat pentru a lua anumite măsuri.

Un incident similar a avut loc și pe 16 ianuarie 2023. Din cauza mocnirii unei încărcături de peste 1000 tone produs de șrot de floarea soarelui, a avut loc prăbușirea cisternei. Atunci au intervenit 6 echipaje de salvatori și pompieri cu un efectiv de 20 de angajați IGSU, care mai multe zile au acționat pentru localizarea și lichidarea totală a arderii.

Întreprinderea „Trans-Oil Moldova” informa că incendiul din Portul Giurgiulești s-ar fi produs din cauza unei pene de curent. Întreprinderea mai preciza că incendiul s-a produs la silozul numărul 6 al elevatorului de păstrare a șrotului al uzinei de ulei „Danube Oil Company” din Portul Giurgiulești.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?