Incendiu izbucnit într-un apartament din Șoldănești

17 mar. 10:31   Societate
1297 0

În după amiaza zilei de 16 martie 2023 pompierii au fost alertați pentru a lichida un incendiu izbucnit într-un apartament de pe strada 31 August 1989 nr. 18 din orașul Șoldănești. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:49.

Potrivit primelor informații a fost observat fum dens de la etajul 1 al blocului de locuit cu 5 nivele. Pentru lichidarea incendiului, la fața locului a fost îndreptat un echipaj de salvatori și pompieri. Ajunși, aceștia au stabilit că flăcările au cuprins mai multe bunuri materiale dintr-o odaie cu suprafața de 18 m2.

Incendiul a fost lichidat către ora 16:06. În timpul intervenției, pompierii au depistat cadavrul parțial carbonizat al proprietarei, o femeie în vîrstă de 49 de ani. În urma cercetărilor efectuate, specialiștii au stabilit că cel mai probabil incendiu s-a produs din cauza imprudenții în timpul fumatului.

În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă populația să respecte cu strictețe regulile antiincendiare. Pompierii atenționează despre pericolul fumatului în locuințe.

O țigara aprinsă, aruncată la întîmplare poate mocni, iar ulterior să aprindă suprafețe. Totodată, lăsarea surselor de ardere fără supraveghere poate duce la izbucnirea incendiilor în locuințe, dar și la pierderi de vieți omenești. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze de urgență Serviciul 112.

0
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий