X 
Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1669

Incendiu în apropierea unor sonde de petrol din sudul țării. Pompierii au intervenit în forță

20 oct. 2022,, 10:27   Societate
1712 0

În dimineața zilei de 19 octombrie pompierii din sudul țării au intervenit de urgență pentru lichidarea unui incendiu extins de vegetație uscată, care a izbucnit în lunca rîului Prut, în apropierea satului Văleni, raionul Cahul.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 11:37. Conform primelor informații înregistrate, în zona incendiului se aflau 12 sonde de petrol, care riscau să fie afectate.

La fața locului au intervenit 13 autospeciale de intervenție cu 39 de pompieri, dar și 2 unități de tehnică din cadrul autorităților publice locale. Ajunși, angajații IGSU au stabilit că o suprafață de peste 200 ha de vegetație este cuprinsă de flăcări. Din cauza rafalelor de vînt puternic, focul se răspîndea cu repeziciune, iar pompierii aveau misiunea de a localiza focarele contra cronometru.

Arderea a fost localizată către ora 22:08, iar lichidarea finală a incendiului a fost anunțată la ora 22:24. Datorită intervenției eficiente a echipelor de salvatori și pompieri, focul nu s-a extins asupra sondelor de petrol, care riscau să fie afectate.

Misiunea salvatorilor și pompierilor risca să fie zădărnicită din cauza condițiilor de vînt puternic, însă angajații IGSU au reușit să prevină o situație excepțională de proporții.


În acest context, IGSU atenționează că în condiții de cod galben de vînt, avertizarea lansată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat pentru data de 20 octombrie, cetățenii sunt îndemnați să nu aprindă vegetația uscată și resturile menajere. Mai mult, în preajma suprafețelor agricole să fie evitată categoric utilizarea focului deschis și a surselor de aprindere.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий