X 
Transnistria stiri: 1445
Preşedintele stiri: 4068

Incendiu de vegetație într-o localitate din Rîșcani

28 mar. 16:20   Societate
2091 0

Un incendiu de vegedație a izbucnit în localitatea Nihoreni, raionul Rîșcani, notează Noi.md.

Inspectorii de mediu din Rîșcani, în colaborare cu Secția Situații Excepționale Rîșcani, au intervenit prompt pentru a stinge flăcările.

Focul a cuprins rapid vegetația din zona bazinului acvatic, alimentat fiind de arderile stufului. Echipajele de intervenție au acționat rapid pentru a limita răspîndirea incendiului și pentru a înlătura pericolul imediat.

În urma cercetărilor preliminare, s-a constatat că incendiul a fost generat de condițiile climatice extreme și de acțiunea umană. Materialele și probele acumulate în urma intervenției vor fi înaintate Inspectoratului de Poliție Rîșcani pentru identificarea și sancționarea persoanei sau persoanelor implicate în declanșarea incendiului.

''Eforturile coordonate ale echipelor de intervenție au fost esențiale în limitarea pagubelor și în protejarea mediului înconjurător. Totodată, acest incident subliniază importanța respectării regulilor și normelor de protecție a mediului, precum și necesitatea unei conștientizări mai mari cu privire la pericolele reprezentate de incendiile de vegetație și modul de prevenire a acestora", a concis Inspectoratul pentru Protecția Mediului.

0
0
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?