Puterea stiri: 7332
Criza energetică stiri: 1081

Incendiu de vegetație în satul Puhăceni

8 iul. 11:30   Societate
2473 0

În după amiaza zilei de 7 iulie, pompierii au intervenit pentru a lichida un focar de ardere a vegetației uscate și culturilor agricole în raionul Anenii Noi, localitatea Puhăceni. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 15:32.

Potrivit primelor informații înregistrate, un lan cu grîu și miriște a fost cuprins de flăcări. La fața locului pentru lichidarea arderii au intervenit pompierii din raionul Anenii Noi, care au stabilit că focul a afectat o suprafață extinsă de vegetație uscată, iar din cauza vîntului puternic focarele de ardere s-au răspîndit cu repeziciune spre lanurile cu culturi agricole. În ajutorul pompierilor au venit angajații întreprinderilor agricole cu tehnica acestora din dotare și voluntarii din satul Puhăceni. Arderea a fost lichidată către ora 17:36.

Conform IGSU, flăcările au distrus 18 ha de vegetație uscată, 2 ha de miriște de orz și 5 ha de grîu, iar datorită intervenției prompte a pompierilor, au fost salvate circa 80 ha de grîu. De la începutul anului au fost înregistrate peste 8501 de intervenții la lichidarea focarelor de ardere de vegetație uscată, în urma cărora au fost compromise de foc peste 51 mii ha de teren. În contextul prevenirii incendiilor cu caracter natural, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul nerespectării regulilor antiincendiare în condiții de umiditate redusă și vînt.

Focarele de ardere se pot extinde rapid și se pot transforma în incendii de proporții, afectînd spații forestiere, terenuri agricole, precum și sectoare locative. Pompierii îndeamnă cetățenii să nu aprindă gunoiul, vegetația uscată, dar și să fie foarte prudenți la utilizarea focului deschis. În situații de risc oamenii sînt rugați să apeleze Serviciul 112.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав