Încă un proiect de eficientizare energetică este implementat la Ialoveni

17 feb. 20:00   Societate
1558 0

Ion Muntean, directorul Agenției pentru Eficiență Energetică a efectuat o vizită de lucru în localitatea Țipala, raionul Ialoveni, unde a participat la verificarea lucrărilor de eficientizare a consumului de energie la clădirea Liceului teoretic Țipala.

Proiectul este susținut în cadrul Apelului de Propuneri de Proiecte nr. 3, în domeniul eficienței energetice și valorificării surselor de energie regenerabilă adresat solicitanților de finanțare din sectorul public și presupune mai multe măsuri de reducere a consumului de energie la clădirea Liceului Teoretic din localitate.

Astfel, directorul AEE, a avut discuții cu reprezentanții instituției de învățămînt, cît și cu primarul localității.

,,Valorificarea banilor publici pentru proiectele de eficentizare a consumului de energie trebuie realizată în cea mai responsabilă manieră. În acest sens urmează să venim cu o serie de inițiative, precum stabilirea cerințelor minime de calitate și performanță energetică, a materialelor și echipamentelor ce pot fi utilizate la realizarea lucrărilor” a menționat Ion Muntean.

La fel, directorul Agenției a specificat că, în Republica Moldova, sînt proiecte de succes implementate în cadrul programelor finanțate din bani publici, care pot fi promovate ca exemple, însă, cu regret, există și proiecte în care s-a dat dovadă insuficientă responsabilitate, fapt, ce a afectat calitatea lucrărilor.

1
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий