TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Încă un judecător care figurează în dosarul Laundromat, recunoscut vinovat

Încă un judecător, care a figurat în dosarul Laundromat, a fost găsit vinovat de pronunțarea unor decizii contrar legii.

Decizia a fost pronunțată de un complet de judecători de la instanța sectorului Rîșcani. Dar, din cauza că termenul de prescripție a fost depășit, el nu a fost condamnat. Avocatul lui Serghei Lebediuc nu este de acord cu recunoașterea vinovăției și că va merge la Curtea de Apel pentru a i se face dreptate, transmite tv8.md.

Avocatul magistratului susține că este o decizie ilegală și că o va contesta la Curtea de Apel. Iar procurorul responsabil de acest caz a refuzat să vorbească cu jurnaliștii.

Acum două zile, fostul magistrat de la Judecătoria Rîșcani din municipiul Chișinău, Igor Vornicescu, și-a primit sentința. La fel ca și Serghei Lebediuc, și el a fost recunoscut vinovat de pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei încheieri contrare legii.

Cauza penală în care este Igor Vornicescu împreună cu alți 13 judecători și doi executori judecătorești a fost acuzat de implicare în spălarea a circa 18 miliarde de dolari din Federația Rusă, prin sistemul judecătoresc din Republica Moldova, a fost expediată în judecată în februarie 2016.


Inculpații erau învinuiți de spălarea banilor în proporţii deosebit de mari şi pronunţarea cu bună-ştiinţă a unei hotărîri contrare legii, soldată cu urmări grave. Ulterior, cauzele au fost disjunse, iar în septembrie 2020, procurora Mirandolina Sușițcaia a emis ordonanță privind scoaterea de sub urmărire penale a mai multor foști judecători, inclusiv Igor Vornicescu.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load