X 
Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Încă un focar de pestă porcină africană în Moldova

11 iul. 17:45   Societate
3522

Pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrat un focar de pestă porcină africană la porci domestici în raionul Strășeni, localitatea Lozova la o gospodărie non profesională.

Probele au fost testate de Laboratorul Naţional de referinţă al Republicii Moldova pentru pesta porcină africană (IP CRDV).

A fost convocată Comisia pentru situații excepționale a raionului Strășeni, care va implementa un plan complex de măsuri pentru combaterea și profilaxia pestei porcine africane, conform prevederilor Hotărîrii Guvernului nr. 1368 din 19.12.2016 cu privire la aprobarea unor norme sanitar-veterinare, Hotărîrii Guvernului nr. 1374 din 20.12.2016 pentru aprobarea Normei sanitar-veterinare privind stabilirea măsurilor generale de combatere a unor boli la animale şi măsurilor specifice referitoare la boala veziculoasă a porcului, Dispoziţiei Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova nr. 1 din 21.09.2018 cu privire la măsurile de profilaxie, combatere și eradicare a pestei porcine africane, și a Ordinului nr. 293 din 30 iulie 2020 al Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor privind Planul de contigenţă şi Manualul operational pentru controlul pestei porcine africane.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав