Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1729

Încă un arest în dosarul "frauda bancară"

2 noi. 2022,, 16:16   Societate
1968 0

Procuratura Anticorupție anunță despre reținerea încă a unei persoane în dosarul frauda bancară, după ce în dimineața zilei de astăzi a fost arestat fostul deputat democrat Vladimir Adronachi.

"Tot astăzi, în cadrul aceluiași dosar, a mai fost reținută o persoană, care este bănuită de participare la infracțiunea de escrocherie în proporții deosebit de mari în interesul unei organizații criminale, și nemijlocit în interesul lui Vladimir Plahotniuc, aceasta fiind o persoană apropiată ultimului", se arată în comunicatul Procuraturii.

Mai exact, potrivit rolului atribuit în cadrul organizației criminale și urmînd indicațiile lui Vladimir Plahotniuc, persoana reținută avea sarcina de a asigura obținerea actelor permisive de la Banca Națională a Moldovei, ceea ce a permis membrilor organizației criminale să sustragă bani de la Banca de Economii în sumă de peste 12,5 milioane USD și peste 23,8 milioane Euro.

Pe fapte similare, Procuratura Anticorupție a transmis în instanța de judecată pe parcursul anilor 2021 – 2022, cauze penale ce vizează activitatea pretins infracțională săvîrșită în anul 2014.

Potrivit surselor TV8 , cea de-a doua persoană reținută astăzi, 2 noiembrie, de către procurorii anticorupție în dosarul „Frauda Bancară” este Olga Dnestrean, contabila lui Vladimir Andronachi.


3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий