X 
Transnistria stiri: 1367
Eurovision stiri: 499

Încă o țară va primi moldovenii cu pașapoarte expirate

28 iun. 2022,, 11:57   Societate
5909 0

Ucraina completează lista țărilor care acceptă prelungirea automată a termenului de valabilitate a pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova. Informația a fost confirmată pe 28 iunie de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE).

Pașapoartele cu termen de valabilitate extins pot fi folosite doar în statele care au confirmat acest lucru. Deocamdată, este vorba despre următoarele țări:

Letonia;
Statul Israel;
Federația Rusă;
Armenia;
Estonia;
Azerbaidjan;
Croația;
Irlanda
Ucraina

Autoritățile competente estoniene au notificat despre faptul că, din motive de ordin tehnic, pentru cetățenii care folosesc în scopul călătoriei pașapoartele a căror perioadă de valabilitate este expirată, procedura de control la trecerea frontierei ar putea dura mai mult timp decît în mod obișnuit.

Amintim că, în luna mai, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că ermenul de valabilitate al pașapoartelor cetățenilor Republicii Moldova care au expirat în perioada 1 ianuarie 2020 sau urmează să expire pînă la 31 decembrie 2022 va fi prelungit. Valabilitatea lor va fi extinsă automat pînă la 30 iunie 2023.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre protestele fermierilor?