COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 944 930   INFECTAȚI 366 256(+94)   TRATAȚI 350 497      DECESE 9217(+9)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Încă 30 de zile în arest la domiciliu pentru inculpații din dosarul Primăriei Trușeni

13 oct. 17:40   Societate
926 0

Primarul de Trușeni arhitectul-șef și fostul-șeful al Întreprinderii Municipale, reținuți de Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție vor mai sta încă 30 de zile în arest la domiciliu.

Decizia a fost luată de către Instanța de Judecată, notează Noi.md cu referire la tv8.md.

Suspecții au intrat în vizorul autorităților, după ce a fost documentat un caz de predindere de mită din partea funcţionarilor primăriei Truşeni, în schimbul eliberării unor acte permisive, pentru legalizarea unui imobil. Sumele pretinse de grupul de funcţionari variau între 500 şi 1000 de euro.

Totodată, în cadrul investigaţiilor şi acţiunilor de urmărire penală, a fost documentată şi tentativa de preluare abuzivă a unor proprietăţi, care aparţineau unei locuitoare, în vîrstă de 73 de ani, a comunei Truşeni.

Pe numele primarului, arhitectului-şef, fostului şef al întreprinderii municipale şi a unui agent economic au fost deschise dosare penale pentru corupere pasivă, activă şi trafic de influenţă. Ei riscă pedepse cu închisoarea de pînă la 10 ani.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X