X 
Arşiţa stiri: 193
Jocurile Olimpice stiri: 149
Transnistria stiri: 1415

Înapoi la natură: Un cuplu a renunțat la beneficiile civilizației și trăiește de zeci de ani în jungle

11 iun. 05:00   Societate
4567 0

Dano și Robin locuiesc în mijlocul junglei încă de la sfîrșitul anilor 1970, într-o casă pe care și-au construit-o singuri în Waialua Valley (Hawaii, SUA).

Locuința lor se află la 30 de kilometri de cel mai apropiat oraș, departe de semafoare și magazine mari. Despre aceasta scrie publicația Daily Star.

Cuplul și-a dezvoltat abordarea față de gospodărie de-a lungul deceniilor, iar acum nu mai privesc înapoi: nu au mai văzut un televizor de mai bine de 30 de ani și evită Google pe cît posibil.

Dano și Robin trăiesc din resursele naturale care se găsesc pe cele două hectare de teren din jurul casei lor. Ei fac cafea din boabe de cacao recoltate, cultivă legume și fructe, vînează căprioare și se vindecă cu ierburi. Recent, regizorul american Peter Santenello, care are 2,95 milioane de abonați pe YouTube, a venit să îi viziteze. Bloggerul a petrecut o zi obișnuită offline cu cuplul și a împărtășit concluziile sale.

„Nici măcar nu mi-am dat seama cît de neobișnuit este acest stil de viață, dar sînt momente în care, timp de săptămîni întregi, nu văd altă persoană în afară de Robin”, spune Dano, care s-a născut și a crescut în San Diego.” Se pare că cei doi s-au cunoscut în jungla hawaiiană: Robin trăia deja departe de civilizație cu fiica ei de doi ani dintr-o căsătorie anterioară, iar Dano a dat întîmplător peste casa ei în timp ce se plimba prin cartier și a fost interesat de faptul că femeia crește capre. ”M-am apropiat și i-am spus: „Robin, îmi dai niște lapte de capră la cafea, te rog?”. Așa a început totul", își amintește bărbatul ziua în care s-au cunoscut.


Cuplul crește acum patru copii. Una dintre fiicele lor și-a cumpărat deja propria casă în Noua Zeelandă, iar alta are un apartament în Portland. „După ce reportajul lui Peter Santenello a apărut pe YouTube, sute de oameni au început să își împărtășească părerile despre acest stil de viață.

„Wow, acesta este visul întregii mele familii”
„Lumea a devenit atît de nebună. La cei 60 de ani ai mei, nu știu nimic despre cum să-mi hrănesc familia și să supraviețuiesc în aceste condiții dacă va trebui să o fac.”
„Asta este ceea ce îmi doresc. Pace și liniște. O legătură cu natura. Acesta este apogeul vieții.”

1
1
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав