Incendii stiri: 558
Criza energetică stiri: 1678

În următoarele zile se așteaptă vreme instabilă şi ploi în mare parte a ţării

21 mai. 2022,, 16:00   Societate
3746 0

Săptămîna viitoare va fi caracterizată de vreme instabilă, care va încadra temperaturi caniculare şi ploi cu descărcări electrice, şi vreme rece, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, sîmbătă, 21 mai, se aşteaptă maxime termice de pînă la 32 grade Celsius. Noaptea, mercurul termometrelor va coborî pînă la 10 grade. De asemenea, mîine, în mare parte a ţării se prevăd ploi abundente cu descărcări electrice. Precipitațiile se așteaptă preponderent în regiunile de centru şi nord.

Pe cît de cald va fi sîmbătă, pe atît de neobișnuit de răcoare va fi duminică, 22 mai. În ultima zi a săptămînii, valorile termice nu vor depăși 23 de grade Celsius, şi mai frig fiind luni, 23 mai, cînd se aşteaptă maxime de 19 grade.

Conform SHS, în luna mai sînt posibile cețuri (în medie 1-2 zile), descărcări electrice (4-7 zile) şi grindină (1-5 zile).

"Dintre fenomenele meteorologice stihinice, cel mai mare pericol în luna mai îl prezintă îngheţurile. În această lună creşte probabilitatea averselor puternice şi grindinei mășcate – în medie o dată în 2 ani. Ploile puternice sînt posibile în medie o dată în 3 ani, iar ploile puternice de lungă durată – în medie o dată în 50 ani. Intensificarea vitezei vîntului de peste 25 m/s poate fi semnalată în medie o dată în 5 ani. De asemenea, este posibilă formarea vîrtejurilor. Astfel, la 25 mai 1984 în satul Mîndra, raionul Călăraşi, s-a înregistrat un vîrtej cu o putere devastatoare", indică SHS.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий