COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit pentru a stinge 67 focare de ardere

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în ultimele 24 de ore pompierii au intervenit pentru a stinge 67 focare de ardere.

În localitatea Copcea, raionul Taraclia salvatorii au fost solicitați pentru a stinge peste 15 ha de vegetație în apropierea căii ferate. Angajații IGSU au reușit lichidarea incendiului fără a permite răspîndirea acestuia. Tot de intervenția pompierilor a fost nevoie în localitatea Onițcani, raionul Criuleni. Aici salvatorii au stins o suprafață extinsă de vegetație arsă care risca să obțină răspîndire spre pădure.

În satul Coșcodeni raionul Sîngerei, pompierii au intervenit de urgență după ce într-o gospodărie a ars nutreț pentru animale, iar focul risca să cuprindă mai multe construcții. În localitatea Avdarma, raionul Comrat salvatorii au lichidat un incendiu care a pornit de la arderea fînului uscat depozitat într-o gospodărie.

Datorită intervenției operative a salvatorilor, casa a fost salvată. În contextul temperaturilor ridicate IGSU atenționează populația despre pericolul incendiilor și îndemnă oamenii să fie foarte prudenți la utilizarea surselor de aprindere. Mai mult, gospodarii sînt rugați să păstreze nutrețul pentru animale în locuri special amenajate și să nu folosească focul în preajma acestora. În condiții de umiditate redusă și temperaturi ridicate orice sursă de aprindere poate provoca incendii. În caz de situații de risc oamenii pot apela Serviciul 112.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load