COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7836
Criza energetică stiri: 513

În trei localități, alegătorii vor vota la alegeri în corturi

28 oct. 2020,, 17:30   Societate
2563 0

În trei localități din Republica Moldova, secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale vor fi amplasate în corturi.

Comisia Electorală Centrală precizează s-a recurs la aceasta din cauza lipsei unor edificii conforme cerințelor, transmite IPN.

În cazul a două localități, Bogdanovca Nouă, din componența orașului Cimișlia, și Bîc, din componența comunei Bubuieci, municipiul Chișinău, spațiile oferite de administrația publică locală nu corespund cerințelor necesare de securitate. La Cigîrleni, raionul Ialoveni, s-a surpat acoperișul clădirii casei de cultură, unde trebuia să fie secția de votare.

CEC a solicitat suportul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență să pună la dispoziție autorităților administrației publice locale cîte un cort, dotat cu echipament termic și electric.

Pentru alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, au fost constituite 2 143 de secții de votare. Dintre acestea, 139 de secții de votare au fost constituite pentru cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotarele țării, iar 42 de secții au fost organizate pentru cetățenii cu drept de vot din localitățile din stînga Nistrului, municipiul Bender şi unele localități ale raionului Căușeni.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X