COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3013

În Transnistria, medicii au anunțat un deficit catastrofal de mijloace financiare (VIDEO)

19 oct. 14:07   Societate
2439 0

În Transnistria medicii anunță despre o lipsă catastrofală de finanțare din partea statului pentru tratarea pacienților, menționînd că aproape toți pacienții sînt nevoiți să cumpere medicamente din cont propriu.

Despre acest lucru se menționează în aderesarea personalului medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Rîbnița, care a fost exprimată în fața camerei de luat vederi, cameră cu păstrarea anonimatului, de către o lucrătoare medicală, relatează Noi.md.

Potrivit ei, medicii sînt nevoiți să se adreseze publicului cu un strigăt de ajutor, pentru că nu mai au puterea să tacă.

În spital există o lipsă catastrofală de preparate medicale. Aproape toți pacienții sînt nevoiți să cumpere toate medicamentele din cont propriu. Ministerul regional al Sănătății nu ne asigură practic cu nimic, finanțarea acoperă doar cheltuielile de bază. Medicii muncesc din greu. Nu există suficient personal medical, medicii sînt bolnavi. Salariile mici sînt achitate cu întîrziere, uneori nu în întregime. Medicii trăiesc cu promisiuni. Conducerea ne convinge că trebuie să așteptăm, că înainte de alegeri ceva se va schimba.

"Trebuie să schimbăm atitudinea autorităților față de medicină, medici și pacient chiar acum. Nu avem nevoie de parcuri noi, bănci, pavaje. Acești bani sînt necesari pentru a salva oamenii de COVID-19. Din cauza lipsei de medicamente, nu toți pacienții infectați pot face față bolii. Oamenii mor, iar conducerea organizează concerte mari în parcurile renovate, în care au fost investite sume uriașe din buget", a menționat cu regret medicul.0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X