TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

În toate secțiile de votare pe 1 noiembrie vor fi instalate camere video funcționale

La alegerile de duminică, 1 noiembrie, în toate secțiile de votare vor funcționa camere video, care vor înregistra, în ziua votului, procesul de pînă la deschiderea secțiilor și după închiderea Comisia Electorală Centrală precizează că Sistemul de înregistrare video nu va avea cone rețeaua internet, va fi funcțional doar în ziua votării, pentru a monitoriza operațiunile ele lipsa alegătorilor.

Mai exact, înregistrarea video va începe în momentul demarării operațiunilor electorale p privind deschiderea secției de votare - sigilarea urnelor de vot, verificarea existenței liste electorale, buletinelor de vot, ștampilelor - și va fi oprită la deschiderea secției de votare 7:00.

Ulterior, înregistrarea video va fi repornită în momentul închiderii secției de votare după finalizarea procedurii de numărare și totalizare a voturilor de către membrii biroulu secției de votare, transmite ziarulnational.md.

Această practică va fi repetată și în turul doi de scrutin, dacă niciun candidat nu va lua p din voturi pe 1 noiembrie.

Autoritățile dau asigurări că montarea camerelor video în secțiile de votare nu va compro secretul votului, imaginile nu vor fi transmise online, ci stocate pe un dispozitiv aparte. În eventuale litigii electorale, acestea vor putea fi utilizate în calitate de dovezi pentru exam soluționarea lor.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load