COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 746 866 INFECTAȚI 279 143(+1289)   TRATAȚI 265 144     DECESE 6569(+10)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6585
Coronavirus stiri: 7421

În toamnă ne-ar putea așteapta o creștere a cazurilor COVID-19

27 iul. 13:35   Societate
1616 2

Varianta Delta este mai contagioasă și agresivă, iar transmiterea este mult mai intensă. Despre aceasta au vorbit Angela Paraschiv, președintele Comisiei de specialitate în epidemiologie a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, și Veaceslav Guțu, medic epidemiolog, în cadrul unei conferințe de presă.

Acum cîteva zile, a fost confirmată varianta Delta în Republica Moldova. Din cele 15 probe expediate către laboratorul virusologic din Berlin, 12 au fost confirmate cu Delta. Asta ne face să credem că un număr mare de persoane infectate sînt determinate cu varianta Delta, mult mai contagioasă comparativ cu varianta inițială, afirmă Angela Paraschiv.

„Este cu 60% mai contagioasă decît varianta Alfa, determinată în Marea Britanie. Varianta Delta este determinată nu doar de transmiterea rapidă, dar și dezvoltarea formelor clinice grave, în special dezvoltarea într-o perioadă foarte scurtă a pneumoniilor. Îndemnăm populația să respecte în continuare acele măsuri principale de prevenire”, spune Paraschiv.

Președintele Comisiei de specialitate în epidemiologie a Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a mai precizat că în toamnă se așteaptă o creștere a cazurilor de infectare.

„Copiii, la fel, se infectează, chiar dacă fac forme mai ușoare și totodată asimptomatice. Ne așteptăm în perioada următoare la o creștere în luna august, în special, în luna septembrie, atunci cînd copiii vor reveni la școală. Chiar dacă copiii prezintă un risc mai mic de a dezvolta forme grave, asta nu înseamnă că ei nu prezintă sursa principală de infecție, iar măsurile care necesită a fi implementate nu diferă față de cele vechi”, a mai adăugat Angela Paraschiv.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽