COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 931 474   INFECTAȚI 362 433(+107)   TRATAȚI 346 629      DECESE 9069(+15)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

În timpul apropiat, comisia de anchetă va face declarații incendiare despre cazul Ceaus

19 mai. 09:28   Societate
1158 0

Comisia parlamentară de anchetă va prezenta în Parlament detalii incendiare despre cazul răpirii, la Chișinău, a ex-judecătorului ucrainean, Nicolae Ceaus. Informația a fost prezentată, la un post local de televiziune, de liderul fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță.

În ceea ce privește adresarea video a ex-judecătorului publicată în această săptămînă, Furculiță susține ipoteza soției și a avocatului acestuia, potrivit căreia Ceaus a făcut declarațiile sub presiune. Totodată, socialistul afirmă că acest mesaj a fost lansat acum pentru a nu pune într-o lumină proastă PAS în ajunul campaniei electorale.

”Dacă el este în libertate, care este problema să fie lăsat să se întîlnească cu familia? (...) cred că, mesajul video publicat în ajun a fost pentru a calma puțin spiritele și ca să nu creeze incomodități partidelor de dreapta din Moldova în campania electorală. Cred că, în timpul apropiat, comisia de anchetă va face declarații incendiare despre acest caz”, a menționat deputatul.

Amintim, președintele Comisiei parlamentare de anchetă, Vasile Năstase, a declarat că răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus este un atentat direct la securitatea națională a Republicii Moldova. Parlamentarul a menționat că ancheta va investiga dacă comandoul străin care a participat la răpirea acestuia a fost asistat pe teritoriul Republicii Moldova de anumite instituții ale statului. De asemenea, comisia a stabilit că Președinția deține unele detalii foarte importante pe acest caz.

Amintim, ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului, în data de 3 aprilie. Acesta a fost transportat ilegal în Ucraina cu o mașină cu numere diplomatice, care îi aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X