COVID-19 în MOLDOVA

În sudul țării a fost activată o secție pentru tratarea copiilor cu COVID-19

În sudul țării a fost activată o secție pentru tratarea copiilor cu COVID-19

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu a evaluat nivelul de pregătire a secțiilor pentru copii și Terapie Intensivă, care urmează să fie activate suplimentar în UTA Găgăuzia, scrie Gagauzia.html">sputnik.md

Ministrul a efectuat o vizită în regiune, unde a discutat cu conducerea UTA Găgăuzia, cu reprezentanții instituțiilor medicale și sociale.

Potrivit ministerului de resort, va fi activată secția pentru copiii infectați cu COVID-19, cu o capacitate de 20 paturi în cadrul Spitalului Raional Ceadîr-Lunga și o secție de Terapie Intensivă cu 6 paturi în cadrul Spitalului Raional Comrat.


Viorica Dumbrăveanu a dat asigurări că Ministerul va oferi tot suportul necesar pentru dotarea secțiilor cu echipamente și dispozitive medicale, astfel încît acestea să funcționeze la capacitate maximă.

Totodată, ministrul a informat că în UTA Găgăuzia vor fi distribuite ambulanțe noi din lotul care urmează a fi livrat din Turcia și a vorbit despre proiectul de consolidare a serviciului Aviasan, care urmează să fie renovat integral din proiectul Băncii Mondiale.

O altă prioritate pentru sistemul medical este consolidarea rețelei de laboratoare la nivel național, pentru a face față pandemiei COVID-19, dar și altor boli infecțioase. În acest context, sînt analizate posibilități pentru dezvoltarea unui laborator în UTA Găgăuzia.

În momentul de față, în Spitalul Raional Ceadîr-Lunga și Spitalul Raional Comrat sînt internați 61 pacienți. De la începutul pandemiei, în regiune au fost înregistrate în total 1782 de cazuri de infectare cu COVID-19.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load