Incendii stiri: 557
Criza energetică stiri: 1666

În sudul Moldovei a fost implementat un proiect de mediu

26 oct. 2022,, 13:30   Societate
1251 0

În sudul Moldovei, cu sprijinul Poloniei, a fost implementat un proiect de mediu, relatează Noi.md.

În special, cu sprijinul financiar al Ambasadei Poloniei, a fost săpată și amenajată o fîntână și a fost creată o zonă de recreere pe teritoriul Universității de Stat din Comrat. Noul proiect va ajuta instituția de învățămînt, pe fondul creșterii constante a tarifelor, să reducă semnificativ suma achitată pentru serviciile comunale și să asigure accesul neîntrerupt la apă potabilă de înaltă calitate.

La deschiderea proiectului de mediu au participat bașcanul ATO Găgăuzia, Irina Vlah, și Ambasadorul Poloniei în Republica Moldova, Tomas Kobzday.

Șeful Autonomiei Găgăuze a exprimat recunoștință Ambasadei Poloniei pentru investițiile în modernizarea socio-economică a Găgăuziei.

Bașcanul a menționat contribuția proiectului la reducerea riscurilor de mediu cu care se confruntă țara noastră.


"Situația ecologică din Republica Moldova se agravează rapid. În acest an, s-a înrăutățit brusc situația privind lipsa resurselor de apă. Nivelul apei din rîurile principale - Nistru și Prut – a scăzut pînă la minimum, sute de rîuri mici s-au uscat și încă nu și-au revenit. Bugeacul și întregul sudul Moldovei sînt afectate în mod deosebit de secetele regulate. În țara noastră, apele subterane acoperă necesitățile a 65% dintre consumatori, iar această cifră va crește. Rîurile și rezervoarele, din păcate, încetează să mai fie surse sigure de apă și ar trebui să ne gîndim deja astăzi la o alternativă. În același timp, societatea noastră trebuie să-și schimbe atitudinea față de problemele de mediu - nu putem lăsa copiilor noștri pămînt, apă și aer otrăvite. Avem nevoie de o abordare complexă privind îmbunătățirea gestionării resurselor naturale", a spus Irina Vlah.

Costul tuturor lucrărilor efectuate în cadrul proiectului a constituit 240 mii lei

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebui să demolăm monumentele din perioada sovietică?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий