În școli, se fac pregătiri pentru noul an de studii

26 iul. 08:45   Societate
1855 0

Școlile au intrat în pregătire pentru noul an școlar. În instituțiile de învățămînt, au loc lucrări de reparație, în unele e vorba de reparație capitală, iar în altele, de întreținere. De asemenea, unele școli sînt dotate cu mobilier nou.

În Gimnaziul „Andrei Porcescu” din satul Căinarii Vechi, raionul Soroca, lucrările sînt în toi. Aici, lucrătorii dau cu vopsea și amenajează spațiile pentru studii.

Administrația instituției de învățămînt anunță că în noul an de studii sînt așteptați aproximativ 700 de elevi. Grigore Marinescu, directorul gimnaziului, spune că în sălile de clasă reparația aproape s-a încheiat, transmite Noi.md cu referire la Moldova 1.

„A rămas de făcut reparații pe coridoare, pe terenul școlii avem de lucru, de abia am început. Blocurile sanitare le renovăm, facem reparații capitale. Reparațiile curente le facem pe banii bugetului instituției, pentru acest an s-au alocat 15 mii de lei și sperăm să ne încadram în suma aceasta”.

Iar în Liceul Teoretic „Ion Creangă” din municipiul Soroca se fac reparații din contul economiilor făcute în anul trecut de studii.


„Din lipsa de finanțe, nu prea avem așa lucrări mari, dar totuși am planificat 120 de mii pentru reparații curente și materiale de reparații în jur de vreo 50 de mii. Pe parcurs, din economii, în special de la salariu, am găsit încă 130 de mii și, astfel, am schimbat teracota la etajul doi în blocul claselor primare”, spune Anatolie Iavorschi, directorul liceului.

Pînă în prezent, din cele 45 de instituții de învățămînt din raionul Soroca, în șapte din ele au fost încheiate lucrările de reparație.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?