Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 582
Preşedintele stiri: 3737

În satul Bulboaca a avut loc o campanie de informare a localnicilor

29 mai. 08:00   Societate
12134 0

Peste 200 de gospodării din satul Bulboaca au fost informate despre ce ar trebui și ce nu ar trebui să facă la data de 1 iunie, atunci cînd Republica Moldova va găzdui Summitul Comunității Politice Europene.

Majoritatea localnicilor, din auzite, știau că nu vor avea voie să iasă din ogradă, însă voluntarii implicați în campania de informare au dezmințit acest zvon fals, notează moldova1.

„Vrem să vă asigurăm că urgența o să lucreze, serviciile poliției o să lucreze. - Nu este așa cum spune toți că o să stăm închiși? - Asta tot e fals.”

Zeci de voluntari din rîndul oficialilor, locuitorilor din Bulboaca și oamenilor legii au mers din ușă în ușă pentru a răspunde la întrebările bulbocenilor. Majoritatea au spus că sînt informați despre măsurile de siguranță, menționînd că se simt mîndri că localitatea lor va fi pentru o zi centrul diplomației europene.

„Sînt mîndră de ceea ce se întîmplă în satul nostru. Eu vreau Europa aici, nu noi să ne ducem acolo, dar Europa să vină la noi acasă, să trăim și noi bine și frumos și în pace.”;


„Ca bulboceni vrem și noi să trăim în Europa ca și ceilalți europeni, dar noi trăim numai pe hartă în Europa. Trebuie și condițiile să le avem europene.”;

„Sînt foarte bucuroasă că Summitul se petrece anume în satul Bulboaca, datorită acestuia avem drumuri bune, avem trotuare, pavaje și se străduie oamenii să facă ordine la traseu.”;

„Sîntem bucuroși că o să fie schimbări la noi în Republica Moldova, dorim spre bine, iată viitorul nostru.”

Odată informat, fiecare gospodar a primit în dar cîte un tricolor pentru al agăța la poarta curții. Potrivit voluntarilor, localnicii au primit răspunsuri din prima sursă pentru a combate falsurile.

„Le-am reiterat din nou faptul că restricțiile despre care s-a vorbit nu sînt atît de dure precum au înțeles unii, oamenii vor avea voie să iasă din casele lor”, spune Igor Zaharov, consilier pe comunicare al MAEIE.

„De cînd am primit știrea că summitul va avea loc la Bulboaca, au circulat foarte multe știri false. Am avut ocazia într-adevăr să informăm oamenii corect pentru că dezinformarea este o problemă care din păcate a împînzit localitatea”, spune Alexandrina Comandac, locuitoare a satului Bulboaca.

„Aflîndu-ne în teren cetățenii, foarte bine dispuși au fost, locatarii au dat întrebări. Au fost întrebări, dacă ni se face rău și apelăm 112 mașinile de urgență vor putea să vină? Sigur că vor putea”, menționează Cristina Bogușevscaia, inspector superior al INSP.

„Scopul a fost ca din ușă în ușă să mergem să vorbim cu cetățenii, să ascultăm așteptările lor cu referire la acest Summit și cel mai important să combatem acele falsuri care au existat. Toate serviciile de urgență: salvarea, poliția, pompierii vor fi la dispoziția cetățenilor, viața nu se oprește”, spune purtătorul de cuvînt al Guvernului, Daniel Vodă.

Amintim că Summitul Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie în Republica Moldova. 50 de înalți demnitari europeni, între care șefi de stat și de guvern, vor pune în dezbatere chestiuni legate de război și pace, de viitorul Europei. De asemenea, va fi discutat și viitorul Republicii Moldova, ca stat european.

Reamintim că mai multe informații despre satul Bulboaca, precum și alte localități ale Republicii Moldova, pot fi găsite pe moldovenii.md, compartimentul "Localitățile Moldovei".

5
0
0
0
12

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?