COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 999 493   INFECTAȚI 390 742(+1783)   TRATAȚI 367 199      DECESE 10452(+8)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7823
Criza energetică stiri: 477

În Rusia a fost identificată o nouă tulpină a coronavirusului - AY.4.2

21 oct. 2021,, 07:44   Societate
1711 0

O nouă variantă a coronavirusului AY.4.2 a fost identificată în Rusia. Despre acest lucru a declarat șeful grupului științific pentru dezvoltarea de noi metode de diagnosticare a bolilor umane ale Institutului Central de cercetare de Epidemiologie a Rospotrebnadzor, Kamil Hafizov, relatează RIA Novosti.

Hafizov a spus că această tulpină a fost deja detectată în unele cazuri pe teritoriul Rusiei. El a explicat că această variantă AY.4.2 este doar una dintre numeroasele ramuri ale variantei delta, care poate avea unele avantaje față de versiunile originale și alte versiuni ale virusului. Deocamdată este greu de spus cît de contagioasă este această tulpină, a adăugat expertul.

În același timp, specialistul a subliniat că probabilitatea răspîndirii variantei AY.4.2 în Rusia și în lume este "suficient". Cu toate acestea, el a adăugat că experții nu consideră că această sub-linie particulară este responsabilă de un număr mare de cazuri zilnice de infecție cu COVID-19 în diferite țări.

Pe 19 octombrie, a devenit cunoscut faptul că în Marea Britanie a început să se răspîndească o nouă formă a coronavirusului. Experții presupun că tulpina AY.4.2 poate fi cea mai contagioasă formă detectată de la începutul pandemiei.

S-a anunțat că nouă variație a coronavirusului este observată doar pe teritoriul Marii Britanii, unde cu acesta s-au infectat aproximativ 10 la sută din toți pacienții COVID-19 din țară. Cu toate acestea, cazuri de infecție cu AY.4.2 au fost deja înregistrate în Israel, precum și în SUA.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X