X 
Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1132

În Republica Moldova ar putea fi implementate noi sisteme de alertă

3 aug. 17:30   Societate
652 0

Cetățenii Republicii Moldova ar putea primi avertizări despre situațiile de risc din țară prin intermediul unui sistem de alertă, similar celui din România, relatează Radio Moldova.

Sistemul prevede transmiterea unor mesaje de avertizare către telefoanele mobile dintr-o anumită arie geografică, transmite trm.md.

Această posibilitate a fost discutată la București de către specialiștii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ai Ministerului Afacerilor Interne şi oficiali ai Serviciului Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică de la Chișinău împreună cu autoritățile de resort din România.

„În urma consultațiilor cu colegii din instituțiile omoloage de resort, specialiștii Inspectoratului au pus în discuție etapele implementării sistemului de avertizare, fuzionare a acestuia algoritmul şi transpunerea legislației europene.

Odată cu implementarea sistemului de avertizare, acesta urmează a fi folosit în diverse situații de risc, iar populația ar putea reacționa pentru prevenirea consecințelor”, a spus Liliana Pușcașu.


Actualmente, în Republica Moldova, sistemul de înștiințare a populației în caz de situații excepționale activează prin intermediul sirenelor stradale.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав