Puterea stiri: 7442
Criza energetică stiri: 1148

În Republica Moldova a fost confirmat primul caz de variola maimuței

8 aug. 20:15   Societate
2222 0

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de de variola maimuței și a fost confirmat la un cetățean străin, care s-a deplasat în țara noastră din Statele Unite ale Americii, în interes de serviciu. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății pe 8 august, informează Noi.md cu referire la newsmaker.md.

„Astăzi persoana s-a adresat după asistență medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, unde a fost spitalizată cu suspecție la variola maimuței, avînd slăbiciuni generale, febră și erupții cutanate. Tot astăzi au fost recoltate specimene, fiind transportate pentru investigații de laborator la Agenția Națională pentru Sănătate Publică. Testul RT-PCR pentru variola maimuței a fost pozitiv”, declară Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, în SUA bărbatul a fost în contact cu o persoană confirmată cu variola maimuței. Ancheta epidemiologică este în desfășurare.

Simptomele variolei maimuței sînt de obicei febra, durerile de cap, ganglionii limfatici umflați, durerile musculare și erupțiile cutanate.

Pentru a preveni infectarea cu variola maimuței recomandăm să vă spălați mîinile cu apă și săpun, să evitați contactul apropiat cu persoanele, care suspectează că s-au infectat sau sînt confirmate cu variola maimuței și/sau cu animalele, care ar putea fi infectate, etc.


Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre faptul că zborurile directe către Moscova au fost interzise?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав