Preşedintele stiri: 3600

În Republica Moldova a demarat Luna Pădurii

15 mar. 14:15   Societate
2198 0

În Republica Moldova a demarat Luna Pădurii, marcată în fiecare an între 15 martie – 15 aprilie, un eveniment ce are ca scop evidențierea rolului pădurii în menținerea echilibrului în natură, transmite Moldpres.

„Toate elementele unei păduri sînt interconectate. Arborii absorb dioxidul de carbon și oferă oxigenul necesar vieții, acționînd ca un filtru în zonele cu aer poluat. Pădurile rețin apa în sol și reduc astfel riscul de inundații. Rădăcinile arborilor stabilizează pămîntul în care cresc și ajută la prevenirea alunecărilor de teren”, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Autorităţile îndeamnă populaţia să se implice în acțiuni de înverzire a țării.

„Participă la acțiunile de plantare organizate în Luna Pădurii, care au loc în întreaga țară; protejează pădurea și nu rupe florile sau arborii, nu deranja animalele și nu face focul pentru a nu provoca incendii; folosește pădurea ca pe un spațiu de studiu și relaxare”, îndeamnă SHS.

Luna Pădurii este unul din cele mai importante evenimente silvice si ecologice, reprezentînd o modalitate de sensibilizare a publicului și a factorilor decizionali, cu privire la importanța pădurilor, a rolului lor esențial în menținerea echilibrului ecologic. Această sărbătoare își are începuturile din anul 1872, cînd a debutat organizarea sărbătorii sădirii arborilor în SUA, ca o consecință a accentuării despăduririlor.

4
0
1
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий